Won't start..

For all technical questions. VIEWABLE without login, you need to register (free) to be able to post a question.
KBUK
Full Member
Posts: 100
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:56 pm

Re: Won't start..

Post by KBUK » Thu Dec 27, 2018 10:08 pm

jrh wrote:
Wed Dec 26, 2018 8:32 am
The original distributors had little tags stuck to the body of the distributor but yours ..................
What is the firing order on your distributor cap , just the numbers , anti- clockwise will do ?
4, 5, 3
6, 1, 2

Cant find that tag so I've gone with the one Adam recommended, appears to be same location of the numbers.

I'm just ready for this thing to bloody start now...

jrh
Full Member
Posts: 432
Joined: Thu Sep 20, 2018 3:08 pm
Been thanked: 13 times

Re: Won't start..

Post by jrh » Fri Dec 28, 2018 12:48 pm

With that firing order you DO NOT have an early '94 Probe.
Therefore NOT a 071 or 072 distributor.

cpt black
Tech Rep
Posts: 894
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:28 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Re: Won't start..

Post by cpt black » Fri Dec 28, 2018 1:14 pm

453/612 is an early dissy TOT 57071 TOT 57072
546/123 is an late dissy TOT 57171/ TOT 57271

Jon G 24V
Tech Rep
Posts: 471
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:05 pm
Been thanked: 5 times

Re: Won't start..

Post by Jon G 24V » Fri Dec 28, 2018 8:02 pm

Looking at the photos you took you 100% have an early dissy.

Where are you located ?

mmm24v
Full Member
Posts: 258
Joined: Thu Sep 06, 2018 9:54 pm
Has thanked: 3 times

Re: Won't start..

Post by mmm24v » Fri Dec 28, 2018 8:55 pm

Jon G 24V wrote:
Fri Dec 28, 2018 8:02 pm
Looking at the photos you took you 100% have an early dissy.

Where are you located ?
Totally agree or I wouldn't have pointed him towards that dissy

He lives not too far from me 30 mins ish ( I think)
Last edited by mmm24v on Sat Dec 29, 2018 9:17 am, edited 1 time in total.

KBUK
Full Member
Posts: 100
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:56 pm

Re: Won't start..

Post by KBUK » Fri Dec 28, 2018 11:13 pm

Jon G 24V wrote:
Fri Dec 28, 2018 8:02 pm
Looking at the photos you took you 100% have an early dissy.

Where are you located ?
I'm in Surbiton, surrey

fuerte
Full Member
Posts: 802
Joined: Fri Sep 07, 2018 10:10 am
Has thanked: 18 times
Been thanked: 1 time

Re: Won't start..

Post by fuerte » Sat Dec 29, 2018 1:35 pm

Removed as not relevant
Last edited by fuerte on Mon Dec 31, 2018 9:52 am, edited 1 time in total.

Jon G 24V
Tech Rep
Posts: 471
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:05 pm
Been thanked: 5 times

Re: Won't start..

Post by Jon G 24V » Sun Dec 30, 2018 8:19 pm

KBUK wrote:
Fri Dec 28, 2018 11:13 pm
Jon G 24V wrote:
Fri Dec 28, 2018 8:02 pm
Looking at the photos you took you 100% have an early dissy.

Where are you located ?
I'm in Surbiton, surrey
I've sent you a Pm 😎 and I repeat you 100% have and early dissy as the Earlys have two 90 Degre plugs as per you Photo.
Late cars have one 90 Deg plug and the other plugs into the body of the Dissy.
I know this A) from years of experience and B) I own an early and my Wife owns a late and I do the work on both !!

cpt black
Tech Rep
Posts: 894
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:28 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

Re: Won't start..

Post by cpt black » Mon Dec 31, 2018 8:24 am

As Jon Said, hopefully the dissy i gave you will work,Now link the immobiliser out completely
IE take out and give it a dropkick over the neighbours fence :lol: just link the connectors out
in the plugs as your still running the links through it as you plugged it back in ;)

KBUK
Full Member
Posts: 100
Joined: Tue Sep 18, 2018 1:56 pm

Re: Won't start..

Post by KBUK » Mon Dec 31, 2018 3:38 pm

:D We have a runner!!!!! She lives :D :D

Thank you so much everyone for your help with this. Distributor was the weakest link. Kev, you're an absolute legend!

Happy new year everyone :))))))

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests