Probe

For all technical questions. VIEWABLE without login, you need to register (free) to be able to post a question.
Probe97
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Jan 12, 2021 10:55 pm
Been thanked: 1 time

Probe

Post by Probe97 » Tue Mar 02, 2021 1:11 pm

Hi my ford probe keep popping n banging between 1.5k to 3k I have changed the fuel filter and dizzy cap n rotor
And ht leads it is still doing the same it has blow the back box out

Micron
Site Admin
Posts: 1395
Joined: Thu Sep 06, 2018 6:08 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times

Re: Probe

Post by Micron » Tue Mar 02, 2021 1:38 pm

When you changed the leads, did you notice any oil in the plug wells? Also have you changed the plugs recently?
Have you pulled the codes to see if that would give us any clues?

Probe97
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Jan 12, 2021 10:55 pm
Been thanked: 1 time

Re: Probe

Post by Probe97 » Tue Mar 02, 2021 2:44 pm

I have not engine fault codes coming up one sparky look rusty only replace them 3week ago

mojo98
Area Rep
Posts: 1614
Joined: Thu Sep 06, 2018 10:52 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 13 times

Re: Probe

Post by mojo98 » Tue Mar 02, 2021 3:52 pm

16v or 24v :?:

cpt black
Tech Rep
Posts: 1174
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:28 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 14 times

Re: Probe

Post by cpt black » Tue Mar 02, 2021 3:59 pm

I would suspect at that rev range it could well be your dissy thats knackered
as said 16v/24v and has it a key fob and the immobiliser been bypassed,if its
blown the back box out has the car been stored a while :?:
Any smoke on start up :?:
Rusty plug any loss of water :?:

Probe97
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Jan 12, 2021 10:55 pm
Been thanked: 1 time

Re: Probe

Post by Probe97 » Tue Mar 02, 2021 7:27 pm

It 2.0 16v and one of the rubber on ht was missing and I have change the ht and the dizzy cap on today as the old one was was very worn out but it still the same it seam to be getting worst and it holding water and no smoke

Micron
Site Admin
Posts: 1395
Joined: Thu Sep 06, 2018 6:08 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times

Re: Probe

Post by Micron » Tue Mar 02, 2021 9:34 pm

Probe97 wrote:
Tue Mar 02, 2021 2:44 pm
I have not engine fault codes coming up one sparky look rusty only replace them 3week ago
Did you check for fault codes recently by using a diode and strap in the diagnostic plug

Probe97
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Jan 12, 2021 10:55 pm
Been thanked: 1 time

Re: Probe

Post by Probe97 » Wed Mar 03, 2021 7:47 am

I have to bridge it cause got the old style think obd1 or the one before

Micron
Site Admin
Posts: 1395
Joined: Thu Sep 06, 2018 6:08 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 12 times

Re: Probe

Post by Micron » Wed Mar 03, 2021 9:27 am

Probe97 wrote:
Wed Mar 03, 2021 7:47 am
I have to bridge it cause got the old style think obd1 or the one before
All probes are OBD1, are you familiar with the process

Probe97
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Jan 12, 2021 10:55 pm
Been thanked: 1 time

Re: Probe

Post by Probe97 » Thu Mar 04, 2021 12:50 am

Nope I don't how it all works but could it be my lambra sensor

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests