Car runs great but randomly cuts out on tickover

For all technical questions. VIEWABLE without login, you need to register (free) to be able to post a question.
Post Reply
Stevemx6
Full Member
Posts: 3
Joined: Tue Nov 27, 2018 11:29 pm

Car runs great but randomly cuts out on tickover

Post by Stevemx6 » Mon Oct 28, 2019 8:08 pm

Cleaned the throttle body three times new plugs leads disi cap rotor fuel filter coolant level is ok drove it yesterday ran great tickover a bit high but I was going to adjust it down today same fault cutting out on idle any help would be great it’s really getting me a bit pissed off as she runs great apart from this cheers all

cpt black
Tech Rep
Posts: 591
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:28 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Re: Car runs great but randomly cuts out on tickover

Post by cpt black » Tue Oct 29, 2019 4:49 pm

Have you tried adjusting the TPS & Base idle settings :?:
Last edited by cpt black on Thu Oct 31, 2019 1:43 pm, edited 1 time in total.

Jon G 24V
Tech Rep
Posts: 355
Joined: Fri Sep 07, 2018 8:05 pm
Been thanked: 3 times

Re: Car runs great but randomly cuts out on tickover

Post by Jon G 24V » Wed Oct 30, 2019 9:40 am

cpt black wrote:
Tue Oct 29, 2019 4:49 pm
Have tried adjusting the TPS & Base idle settings :?:
Good advise. Don't forget you need to be fully up to temp ie stat open and fans cutting in and out and you need the Link across TEN and GND when making adjustments 8-)

Stevemx6
Full Member
Posts: 3
Joined: Tue Nov 27, 2018 11:29 pm

Re: Car runs great but randomly cuts out on tickover

Post by Stevemx6 » Thu Oct 31, 2019 11:25 am

Cheers guys my job for the weekend hopefully the weather will be kind

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest